Yoga

I dagens hektiska värld med snabbt tempo och många åtaganden behöver vi verktyg för att kunna varva ned och ge kroppen en chans till återhämtning. Yogaträdet erbjuder individanpassad yoga som fungerar för de allra flesta, med såväl lugna som mer fysiska klasser. Vårt perspektiv på yogan är evidensbaserat men ändå med djup förankring i traditionen. Det går fint att vara med oavsett kulturell och religiös tillhörighet.  I ett yogapass ingår fysiska övningar och positioner som stärker kroppen och släpper på stress och spänningar. Även andningsövningar och meditation är viktiga inslag. Vi kan använda oss av andetaget som ett verktyg för att öka hälsa och välmående. Med meditation (mindfulness) övar vi upp vår förmåga att möta livet med närvaro, acceptans och fokus. Yogaklasserna avslutas med en längre avslappning och ofta då till tonerna av tibetanska klangskålar som ger en djup och välgörande vila.

 

Öppna klasser

Lugn och mjuk yoga: Lugna och mjuka pass för dig som kanske aldrig har yogat förut eller för dig som av olika skäl önskar en mer individanpassad yoga. Vi gör skonsamma fysiska övningar som kan göras både på yogamattan och sittande på stol. Vi gör även andningsövningar och meditationer som ger närvaro och balans. Varje klass avslutas med en längre avslappning till ackompanjemang av tibetanska klangskålar som hjälper till att harmonisera kropp och själ.

Onsdagar kl 10.30-11.30, start 13/1-20. 15 ggr med uppehåll på sport- och påsklov. Salve hälsocenter, Krukmakargatan 3, www.salvestockholm.se

 

Yoga för stresshantering och återhämtning:  Kanske har du varit utmattad och behöver återhämtning. Kanske har du en intensiv vardag och behöver varva ned och slappna av. På den här kursen ingår yogarörelser som stärker, bygger upp och hjälper kroppen att släppa på stress. Andetaget är en viktig aspekt och ett användbart verktyg för att hantera en ibland turbulent värld. Enkel meditation ingår också och det hjälper oss att skapa mer lugn i sinnet.

Yogan passar både nybörjare och erfarna och du yogar utifrån din dagsform och dina unika förutsättningar. Klasserna avslutas med en längre djupavslappning till tonerna av tibetanska klangskålar.

Kursstart ht 2020

 

Yinyoga loves singing bowls:  Varmt välkommen att pausa med avslappnande och återhämtande yinyoga med soundhealing. Kom och upplev magin i att ”badas” i välgörande toner och vibrationer från klangskålar samtidigt som du vilar i lugna och enkla yinyogapositioner. Yinyoga är en stillsam form av yoga och ett bra komplement till annan mer dynamisk träning. Det här är en längre klass då du verkligen får chans att slappna av, komma ned i varv och återhämta dig. Yinyoga passar alla och du yogar utifrån dina unika förutsättningar. Vi avslutar med en lång avslappning och då också med gong, trumma och andra healinginstrument.

Nya datum kommer

 

 

Enskild session

Yoga och meditation för dig och just dina behov och önskemål. Helen som driver Yogaträdet har personlig erfarenhet av att med hjälp av yoga, andning, avslappning och meditation skapa lugn och balans i ett överbelastat nervsystem som var i ständigt fight/flight-mode. Hon har också vidareutbildat sig i individanpassad yoga och yoga för stresshantering och återhämtning. Helen är även specialiserad på yoga för barn och unga. Innan vi möts får du svara på några enkla frågor och sedan får du ett skräddarsytt program för just dina behov och dina förutsättningar. För att skapa nya vanor och långsiktig förändring behövs kontinuitet. Därför erbjuder vi olika paket som ger förutsättningar för just det. Vi tar emot såväl vuxna som barn som familjer på enskilda sessioner.

Paket 1 – Privatyoga: för dig som vill ha personlig instruktion. Kanske vill du fördjupa din praktik. Kanske passar det inte dig att yoga i grupp. Kanske är du ny för yoga och vill i lugn och ro gå igenom grunderna, eller något annat. 3 eller 6 tillfällen á 60 min.

Paket 2 – Stresshantering: för dig som behöver återhämtning och verktyg för stresshantering. Vi träffas 4 gånger, första träffen är 90 min och uppföljningsträffarna är 60 min. Du får ett specialanpassat program utifrån vad som är möjligt för just dig. Ofta när vi ska genomföra förändringar tar vi i för mycket och då blir det svårare att fullfölja. Viktigt är att ta hänsyn till vad som är möjligt just nu. Vi vill att yogan ska vara en hjälp och ett stöd i vår vardag och inte ytterligare en stressfaktor. Verktygen vi arbetar med är fysisk rörelse, andningsövningar, avslappning och meditation..

Paket 3 – Deluxe: för dig som vill ha personlig instruktion och/eller verktyg för stresshantering plus det där lilla extra. Vi träffas 3 gånger á 90 min. Varje tillfälle avslutas med en längre vila då du ligger bekvämt under en filt och får en djupt avslappnande klangmassage eller ansiktszonterapibehandling.

Paket 4 – Barn/Familj: du yogar, andas och slappnar av tillsammans med ditt barn. Ni får också med ett enkelt program att använda i vardagen, allt utifrån era förutsättningar. Det blir en värdefull stund tillsammans utan distraktioner och måsten. Yogastunderna avslutas med avslappning till tonerna av tibetanska klangskålar som ger en djup och välgörande vila. Vi träffas 3 gånger á 60 min.

För pris och info mejla: helen.e.larsson@telia.com, eller telefon 0735968982

Vid behov går det bra att dela upp betalningen i flera delar.

 

Företagsyoga

Vi erbjuder såväl dynamisk som lugn yoga. Andningsövningar, avslappning och meditation kan också ingå. Ett uppskattat inslag brukar vara de tibetanska klangskålarna som ackompanjerar avslappningen. Vi erbjuder också workshops med fokus på yoga och kreativitet. Kontakta oss för mer info och offert.