v
YOGATRÄDET:s grundare är Helen Larsson och hennes första möte med yoga var en total kickstart på en tyst meditationsretreat i Thailand för 25 år sedan. Efter det har hon fortsatt att studera och praktisera. Under åren har hon provat många olika yogaformer och är utbildad inom flera olika traditioner. Hon vidareutbildar sig kontinuerligt och fördjupar sig för tillfället i Embodied Flow TM med Tara Judellle och Scott Lyons. Att utforska rörelse i alla dess former är en passion för Helen och dans är en favoritpraktik.

Helen arbetar med alla åldrar, från barn och tonåringar till vuxna och seniorer, samt med familjer, såväl i öppna klasser som enskilda sessioner. Hon har också fördjupat sig i Traumaanpassad yoga och Yoga Nidra. Helen är utbildad sound healer och använder klangskålar, och ibland gong och trumma, under avslappningen. Glädje, lekfullhet och nyfikenhet kännetecknar Helens klasser oavsett om det är med vuxna, barn eller tonåringar.

Hon är en av Sveriges mest erfarna barnyogalärare och har mött tusentalet barn på yogamattan genom åren. Helen håller i utbildningar i barn- och tonårsyoga och organiserar även yogaläger och retreater. Hon har också gett ut en bok om barnyoga, ”Yoga med barn”, (Lava Förlag) och skriver för närvarande på uppföljaren. Helen har även fördjupat sig i hur skrivande kan vara ett verktyg för läkning och kombinerar gärna yoga och skapande på olika sätt.

Under många år har Helen även utforskat vad innebär att leva och verka i den här världen som kvinna. Hon har fördjupat sig i olika traditioner och studerat med lärare över hela världen. Viktigt för Helen också är att göra yoga tillgängligt för alla som vill prova oavsett fysiska, ekonomiska och sociokulturella förutsättningar och hon har delat yoga i vitt skilda sammanhang som till exempel med asylsökande, på förskolor, skolor och arbetsplatser, på idrottsläger och festivaler, samt med människor med utmattning och olika funktionsvariationer.

 

Men allra viktigast är att yogan faktiskt kan få vara både, lekfull, spännande och rolig!

 

YOGATRÄDET erbjuder

Yogaträdet erbjuder verktyg för att vara i balans med livets stormar, med livets gång, utmaningar, glädjeämnen och allt som det innebär att vara människa. Alla är välkomna: gammal som ung, kvinna som man, barn som vuxen, vig som stel, arg som glad, trött som pigg.

Vi samarbetar med många olika personer som har stor kompetens inom sina områden.