klangmassage

Klangmassage

Behandlingar i klangmassage ges i huvudsak på Södermalm i Stockholm. Kontakta Yogaträdet för tidsbokning.

Bakgrund

Klangmassage är en i Sverige tämligen ny behandlingsform som utvecklades under 1980-talet i Tyskland av Peter Hess. Han baserade metoden på sina erfarenheter i Nepal, Indien och Tibet och inspirerades av gammal kunskap om ljudvibrationer. I Tyskland är klangmassage väletablerat och man kan bli remitterad till en klangmassör.

Behandling

Klangmassage ger en möjlighet till att stanna upp, vila och slappna av. Du som får klangmassage ligger bekvämt med en filt över dig, först på mage och sedan på rygg. Särskilda klangskålar placeras ut på och omkring kroppen. Klangskålarna slås an med en filtkläpp och börjar vibrera. Detta skänker djup avslappning till kroppens alla celler som vibrerar tillsammans med klangskålarnas olika frekvenser. Man upplever sig genomsköljd av harmoniserande klanger, ljud som påverkar inte bara kroppen utan hela personligheten, såväl känslomässigt som mentalt. Klangmassage är en väg till avspänning och hjälper till att aktivera kroppens egna självläkande krafter. Spänningar och blockeringar kan släppa, och livsenergin kan börja flöda. Klangmassagen brukar inledas och avslutas med ett kort samtal.

Klangskålar

Vid behandlingen används i första hand så kallade tibetanska klangskålar i olika storlekar. De tibetanska skålarna är gjorda av 12 olika metaller, i motsats till de flesta andra. Det är planetmetallerna: guld (solen), silver (månen), kvicksilver (Merkurius), koppar (Venus), järn (Mars), tenn (Jupiter), bly (Saturnus), och dessutom: zink, meteorjärn, vismut, blyglans och pyrit. Den största skålen, bäckenskålen, används för bäcken- och magområdet, den lite mindre, hjärtskålen, för bröst- och hjärtområdet och universalskålen för fötter, ben och händer. Det finns också en liten huvudskål för just huvudet. Det finns även andra skålar som oftast används omkring kroppen samt cymbaler och gongar.

Verkan

Klangmassage är framförallt en väg till avspänning och hjälper till att aktivera kroppens egna självläkande krafter. De övertonsrika klangskålarna har en förmåga att på djupet påverka fysiska, psykiska och mentala processer i såväl kropp som själ och sinne. Reaktionerna efter en behandling kan variera, men de vanligaste är djup avslappning och ett inre lugn, men också en känsla av vitalitet och inre klarhet. Man kan också känna sig lite frusen och trött efteråt, men det är övergående. Det är bra att dricka vatten efteråt och om möjligt varsamt komma tillbaka till vardagen.

Bra att veta

De flesta människor mår alldeles utmärkt av klangmassage, men i vissa fall bör man undvika det. Till exempel bör inte människor med psykotiska eller diagnosticerade svåra fysiska sjukdomar, epileptiker och gravida (i ett tidigt skede) utsättas för så kraftfulla klanger. I samråd med behandlade läkare kan undantag göras. Klangmassage fungerar mycket bra som komplement till traditionell medicin eftersom klangerna stärker och harmoniserar kroppen.

 


 

Ansiktszonterapi

Behandlingar i ansiktszonterapi ges i huvudsak på Södermalm i Stockholm. Kontakta Yogaträdet för tidsbokning.

Bakgrund

Ansiktszonterapi är en reflexologisk behandlingsmetod med rötterna i orientalisk medicin, traditionell kinesisk medicin, gamla indianska tekniker och modern forskning inom neuroanatomin.

Behandling

Reflexzoner och punkter i ansiktet behandlas med tryck för att stimulera meridianer, centrala nervsystemet och blodcirkulationen. Genom att behandla ansiktet påverkas såväl kropp som själ positivt. Stressnivån sjunker och kroppens självläkande förmåga aktiveras. Dessutom förbättras blodcirkulationen i ansiktet vilket bidrar till en friskare och fräschare hud.

Hela ansiktet behandlas i sju faser, därefter behandlas specifika punkter utifrån vad eventuella spänningar och hudförändringar i ansiktet berättar. Behandlingen avslutas med en härlig ansiktsmassage.