Barnyoga

En barnyogaklass skiljer sig från en vuxenyogaklass. Glädjen och leken är viktiga. Och att visa barnen att yoga kan vara både skönt och lustfyllt samtidigt som det får dem att må bra.

Vad gör vi?

  • rörelser – som gör oss starka, smidiga och ger bra koordination
  • andning – som lugnar oss ner vi behöver och ger oss energi när vi behöver
  • avslappning – som laddar kroppen med ny energi
  • massage/parmassage/massagetåg
  • meditation – som duschar och tränar hjärnan, och hjälper oss att koncentrera oss

Med lekfulla yogarörelser, enkla andningsövningar och skön avslappning introduceras barnen till yogans magiska värld. Vi dansar och ger oss ut på yogaäventyr. Vi provar på sångmeditationer och olika koncentrationsövningar. Allt görs med glädje, musik och lite bus.

Varför yoga är bra för barn

Barnyoga hjälper barnen att släppa på stress och spänningar och erbjuder verktyg för att hantera starka känslor. Den stimulerar också barnens kroppskännedom, koordination och självkänsla. Vi avslutar alltid med avslappning som hjälper barnen att komma ned i varv. Barnyoga innehåller inte några tävlingsmoment utan bygger på gemenskap och att må bra.

Målet med barnyogan

Att ge varje barn ett utrymme att känna sig tryggt och få inspiration till att uttrycka sin unika potential. Vi vill ge barnen en positiv upplevelse av yogans fantastiska verktyg redan tidigt så att de naturligt kan använda sig av dem i sin vardag.

Barnyogaklasser

Onsdagar: kl 16.15-17.15 för barn 9-11 år på Yogashakti, Timmermansgatan 10, nära Mariatorget på Södermalm i Stockholm.  Ingen kurs planerad under vt 2020.

Tonårsyoga

Yoga för dig mellan 12-16 år. Du behöver inte ha någon tidigare yogavana. Med fokus på glädje och lätthet gör vi olika yogapositioner för att hitta balans, styrka och smidighet. Vi provar också andningstekniker som ger energi och släpper på stress. Vi gör enkla meditationer för att hitta fokus och inre lugn. Varje klass avslutas med en längre avslappning till tonerna av tibetanska klangskålar som ger en djup och välgörande vila.

Under yogaklassen finns inga krav på prestation och du är varmt välkommen precis så som du är. Yogamattor finns att låna.

Tisdagar: kl 17-18 för dig mellan 12-16 år på Yogashakti, Högbergsgatan 30 A. Kursstart den 28 januari. Uppehåll på sport- och påsklov.

 

Familjeyoga

En härlig stund för såväl vuxen som barn fylld av yoga, meditation, vila och lite bus. Här är alla välkomna, liten som stor, vig som stel, arg som glad, trött som pigg. Fokus är på att ha roligt samtidigt som vi yogar, andas, leker och slappnar av. Vi hälsar på solen, ger oss ut på yogaäventyr och provar yogasagor. Vi testar yogadansstopp och paryoga.

Vi släpper alla måsten, bjuder in kreativiteten och utforskar både rörelse och stillhet tillsammans. På slutet slappnar vi av till det magiska ljudet av tibetanska klangskålar.

Lördagar kl 11-12 på Pranama, Ringvägen 126 nära Skanstull i Stockholm. 25/1, 8/2, 22/2 och 21/3.

Söndagar kl den 19 oktober kl 12.40-13.30 på Yogansa, Pipersgatan 25. 26/1, 9/2, 23/2 och 22/3.

Yogaträdet kommer också med på Stockholm Yoga & Dansfestival för tredje året i rad och håller barnyoga (för både vuxna och barn).

 

 

 

Kommentarer från barn som deltagit på Yogaträdets kurser:

”Yogan var lugn och skön …”

”Det var ganska kul när de spelade på klockorna o skönt när vi fick lägga oss o lyssna på ljudet …”

”Det var skönt när vi vilade …”

”Det var roligt när vi gjorde båten och kobran och allt vi

gjorde med händerna …”

(Barn från förskoleklassen på Montessoriskolan i Vaxholm)